Dankzij een digitale transformatie heeft de Libelle haar doelgroep flink uitgebreid

Sanoma’s vlaggenschip Libelle zegt al tachtig jaar precies te weten hoe het vrouwen moet bereiken, maar online bleef het lange tijd achter. Daarom werd Hilmar Mulder – net anderhalf jaar aan de slag bij ELLE – ingevlogen. Inmiddels zit Libelle ook ‘een goed niveau als het gaat om online bereik’. Aan Villamedia vertelt ze hoe die transformatie ging. Het begin: een goede analyse. ‘Op basis daarvan heb ik een nieuw contentplan gemaakt dat bestaat uit een mix van authentieke, zelf gecreëerde content, gecureerde items, virals en wat we “evergreens” noemen: tijdloze content die we voortdurend uit het archief omhoog trekken op het moment dat dat relevant is.’ Ook de sociale media kregen een make-over: er wordt meer gepost en inhoudelijk is er ook een hoop veranderd. En ook LibelleTV werd gelanceerd, met video’s van een 68-jarige tuinvlogger, dokter Rutger en soms ook van haarzelf. Met het tijdschrift bereikt Libelle nog steeds veertigers, maar online lukt het het merk dankzij de nieuwe strategie ook twintigers en dertigers te bereiken.